Help Autism

Help Autism

Our mission

1 din 54 de copii este afectat de autism (conform raportului CDC 2020). În România, ONG-urile estimează că trăiesc peste 30 000 de persoane cu tulburare de spectru autist (TSA), deși doar jumătate sunt în evidența statului, dintre care 13 905 sunt copii, autismul fiind considerată cea mai răspândită tulburare a copilăriei.   

Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Misiunea noastră a început în 2010 cu doar câțiva copii și am ajuns să susținem peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 7 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. 

Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private - cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița - și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism. 

Spunem poveștile minților aparte aici: https://www.helpautism.ro/ 

[ Show more ]

Projects

Help Autism
Susține un copil aparte!
Susține unul dintre copii sau tinerii din Help Autism printr-o provocare sportivă individuală, zi de naștere sau orice alt motiv ai avea!
Help Autism
Tabăra Incluzivă
Tabăra Incluzivă este un loc de învățare, un spațiu de 13.517 mp, unde va fi construit cel mai mare centru educațional și de viață independentă pentru copii, dar și un loc de respiro pentru părinți.   
Help Autism
Terapie gratuită pentru copiii cu autism
De cele mai multe ori lipsa resursele financiare sunt o mare piedică în recuperarea copiilor cu autism. Părinții în lupta de zi cu zi, în lupta cu autismul, trebuie să găsească și soluțiile financiare pentru a susține costurile terapiei zilnice de recuperare, ce pot depasi 1000 euro/lunar. 
Help Autism
Help Home
Tu poți să-ți calci tricoul sau să dai cu aspiratorul, să te îmbraci sau dezbraci, să faci duș fără ajutor, să mergi la toaletă fără însoțitor, să stai acasă, să ai prieteni, să-ți trăiești viața, să te gândești la un viitor. Tu poți singur. Adolescenții cu autism nu pot și nici nu vor putea vreodată fără terapie. Pentru ca ei să învețe abilitățile de viață independentă, Asociația Help Autism a creat Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă.  În Help Home, tinerii cu autism învață să se descurce singuri cu toate acțiunile vieții de acasă, sub îndrumarea terapeuților. Help Home este printre puținele soluții create în România pentru adolescenții cu minți aparte unde aceștia învață să aibă încredere că pot singuri și că împreună cu ceilalți viața este mai frumoasă.  Împreună îi putem ajuta să spună Pot Singur! 
Help Autism
Programul Național Gratuit de Diagnostic Precoce și Evaluare Psihologică Complexă
Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neuro-biologică, ce se manifestă în jurul vârstei de 2 ani. Copilul prezintă capacitate scăzută de a interacționa și de a comunica, de a se integra și relaționa social. Nu există tratament care să vindece autismul. Există doar intervenții terapeutice care ajută persoanele cu autism să devină funcționale și să se integreze în societate.
View all projects6

Evenimente fundraising

Susține un copil aparte! @ Dăruiește ziua ta ~ 2024

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Tabăra Incluzivă @ Bucovina Ultra Rocks ~ 2024

Bucovina Ultra Rocks este o competiție de alergare montană ce își propune să le arate alergătorilor și susținătorilor o parte magică, neatinsă a României: legendara Bucovină.

Susține un copil aparte! @ Provocări sportive individuale ~ 2024

Te așteptăm cu provocări sportive individuale pentru o cauză caritabilă pe Galantom!

Tabăra Incluzivă @ Maratonul 1 Decembrie ~ 2023

 

În memoria românilor care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918, de Ziua Naţională a României, pasionații de mișcare sunt invitați să participe cu inima la “Maraton 1 Decembrie”.

Făuritor de Viitor @ Bucharest Marathon 2023
Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletis
Tabăra Incluzivă @ Bucovina Ultra Rocks ~ 2023
Bucovina Ultra Rocks este un eveniment in cadrul caruia se desfasoara un anumit numar de evenimente in tara deschisa, folosind marile trasee de drumet
Vezi toate evenimentele61

Fundraising pages

Cel mai frumos cadou de ziua mea!

Femeile frumoase sunt de cele mai multe ori si foarte puternice, iar atunci cand devin mame primesc o super putere greu de înțeles de ceilalti. Roxana...

100% Complete
Sunt Sportiv Galantom pentru o cauză dragă mie @Help Autism

Dragi prieteni și familie, Alerg de la vârsta de 14 ani, alergarea fiind una din marile mele pasiuni. Anul acesta, la Bucovina Ultra Rocks, voi alerga...

30% Complete
Sunt Sportiv Galantom pentru o cauza umanitara

Incerc sa ii ajut pe cei care au nevoie si pentru asta am nevoie si de implicarea ta.

100% Complete
Best Combo: Help childern with autism & watch me suffer for that.

Hello,   Luna aceasta urmeaza sa alerg la Bucovina Ultra Rocks 2023. Desi este doar a doua competitie pentru mine, am decis sa ma inscriu la categoria...

100% Complete
Help Autism

Running to build a camp for all children and young people with various abilities and disabilities. Together, we can make a real and lasting difference...

100% Complete
Făuritor de Viitor @Bucovina Ultra Rocks 2024

RO: Construim prima tabără incluzivă, un proiect al Asociației Help Autism, prima tabără din România care va oferi acces complet tuturor persoanelor c...

2% Complete
View all pages163