Help Autism

Help Autism

Tabăra Incluzivă

Status: Fundraising

Tabăra Incluzivă este un loc de învățare, un spațiu de 13.517 mp, unde va fi construit cel mai mare centru educațional și de viață independentă pentru copii, dar și un loc de respiro pentru părinți. 

 

[ Show more ]
6.4727% Complete

4,531 RON

Sumă:

19

Galantomi:

39

Donații:

70,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Copiii și adolescenții cu autism trăiesc adesea în izolare, nu au parte de experiențe pe care colegii de vârsta lor le trăiesc din plin. Peste 90% dintre adolescenții cu autism nu au fost niciodată plecați într-o excursie sau undeva fără părinții lor. Dacă sunt integrați într-o școală, de cele mai multe ori copiii cu autism nu merg în excursia cu clasa. Nevoile lor sunt diferite de ale colegilor, pentru a trăi o experiență nouă ei trebuie să fie pregătiți, iar o excursie de 2 zile poate fi atât de provocatoare pentru ei și pentru cei din jurul lor încât părinții sau cadrele didactice ajung să renunțe la a le oferi această șansă de socializare - esențială pentru dezvoltarea lor. În tabăra incluzivă ne dorim să trăiască prima lor tabără și să-i pregătim pentru taberele mixte cu colegii lor.”

 

Tabăra Incluzivă este unul dintre cele mai curajoase proiecte la care visăm de mai bine de 3 ani pentru a oferi celor peste 600 de persoane cu autism și familiilor acestora, cât și publicului larg, posibilitatea de a participa la un program de socializare, relaxare, conexiune cu natura și dezvoltare de abilități de viață independentă. Programul are o semnificație specială pentru noi, având în vedere oferta extrem de redusă de asemenea servicii pentru copiii și tinerii cu autism și alte dizabilități și familiile acestora.

 

Tabăra Incluzivă este un loc de învățare, recuperare și respiro, un spațiu de 11.500 mp pe care ne dorim să construim împreună cel mai mare și mai frumos centru educațional și de viață independentă, dar și un loc de respiro pentru părinții atât de greu încercați încă de la momentul aflării diagnosticului propriului copil. (un spațiu cu apoximativ 3000mp suprafață construibilă).