Terapie gratuită pentru copiii cu autism @ Conturul României pe bicicletă pentru conștientizarea autismului, în an centenar !

Pe 4 august, patru cicliști temerari iau startul din București într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani de România Mare. Timp de 15 zile vor „desena” conturul țării pe bicicletă pentru o cauză nobilă: conștientizarea autismului în cât mai multe comunități și strângerea de fonduri pentru recuperarea celor 500 de copii speciali ai asociației Help Autism.

Inițiativa „Contour 100” aparține UBIS Club și este organizată în parteneriat cu Helpautism, EduCaB şi Editura Herald, cu susținerea Novo Park,  a sindicatului U.P.A., Randstad, Orbea și Trisport.

Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ștefan Slăvilă și Alexandru Mierlea sunt cicliștii din comunitatea „Vara la Pedală”, transformați în ambasadori ai copiilor cu autism, care vor descoperi frumusețile României pe parcursul a 3.000 de km, parcurși pe bicicletă. 

Traseul urmărește extremitățile geografice ale României și traversează forme majore de relief. Fiecare zi a Contour-ului cuprinde include locuri cu însemnătate simbolică în istoria românilor. 

Turul se împarte în etape de aproximativ 150 km/zi, cu începere din București spre sud, apoi spre est, pentru a reveni în Capitală pe 19 august. 

Pe parcursul celor aproape două săptămâni, echipa și staff-ul tehnic vor poposi în biblioteci publice, înscrise în programul EduCaB, unde vor participa la evenimentele de informare și conștientizare a autismului. În fiecare dintre aceste locații vor fi împărțite cărți și materiale informative pentru a fi distribuite, mai departe în comunitățile locale. 

Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va avea loc în Constanța, pe 6 august, la Biblioteca Județeană, unde, în amfiteatru doritorii vor putea face cunoștință cu echipa cicliștilor și echipa Help Autism.

Pe data de 8 august, la Iași, echipa va participa, alături de colegii din comunitatea „Vara la Pedală” Iași, la evenimentul de final de etapă, la Iași Palas Mall.

Pe 10 august, în orașul Suceava, membrii comunității locale și reprezentanții presei sunt invitați, alături de echipă și de specialiștii în terapia copiilor cu autism, la centru comercial Shopping City pentru cel mai  mare eveniment de conștientizare al traseului.

Aventura se încheie în același punct de start, complexul Novo Park din București, pe 20 august. 

Oricine poate susține inițiativa Contour 100 contribuind cu donații pentru susținerea terapiei copiilor cu autism pe platforma Galantom urmărind link-ul galantom . Donațiile vor fi recompensate cu un cadou personalizat cu însemnele evenimentului. 

Pasionații de ciclism pot lua parte la turul României, parcurgând kilometri în ritm propriu, pe orice etapă, în perioada desfășurării evenimentului și înregistrând în aplicația Strava distranța parcursă pe traseu.

[ Show more ]
Galantomi:

2

Donatii:

31

Suma:

4,600 RON

Pagini fundraising

Conturul României pe bicicletă pentru conștientizarea autismului, în an centenar !

Bogdan, fondatorul comunității “Vara la Pedală”, ne-a povestit cum a apărut ideea de Contour 100 și legătura creată cu Helpautism: Anul tre

4,000 RON Target
4,600 RON Suma
31 Donatii
100% Complete