Help Autism

Help Autism

Rocket Bike Fest Editia a VI-a ~ 2015

Dată: 26 September 2015
Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclis
[ Show more ]

2

Galantomi:

7

Donații:

502 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Evenimentul vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de natură și a pasionaților de competiții sportive, având ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Traseul competiției este prietenos, cu diferențe mici de nivel, preponderent pe poteci de pădure. Copiii concurează pe trasee special amenajate pe spațiul deținut de Cabana Cernica AGVPS și au parte de surprize și cadouri pe durata întregii zile.

Pe lângă cursele de ciclism organizate pe grupe de vârstă și nivele de dificultate, Rocket Bike Fest s-a dorit un loc pentru întreaga familie. Împrejurimile Cabanei Cernica AGVPS devin pentru o zi un spațiu în care fiecare se simte bine. De la copii cu vârsta între 3 și 10 ani, la adulți de peste 45 de ani, traseele au fost construite pe măsura experienței, iar după, fiecare se poate relaxa în compania echipei de organizare și a momentelor pregătite de parteneri.

Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest a strâns în cele 5 ediții organizate, fiind un eveniment bianual, peste 2500 de concurenți și peste 4500 de participanți, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. Echipa de organizare, alături de cei peste 100 de voluntari, construiesc la fiecare ediție „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei. 

Cu cei 18.700 Euro strânși în edițiile din 2013, 2014 și 2015 pentru continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism, Rocket Bike Fest a însemnat șansa spre recuperare pentru peste 250 de copii cu tulburări din spectrul autist. 

Pentru toate aceste motive, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.

Vă așteptăm și pe voi la o noua editie Rocket Bike Fest, pe 26 septembrie 2015!

Pedalez, mă distrez, donez!